Naših prvih 20 godina

Tvrtka GASTROBIT d.o.o. vodeća je hrvatska tvrtka za izradu profesionalnih rješenja za praćenje robnog poslovanja u ugostiteljstvu i hotelijerstvu. Usko specijalizirani za navedeno poslovanje, prateći razvoj tehnologije, osluškujući zahtjeve tržišta i konstantno ulažući u vlastiti razvoj s godinama poslovanja i opstanka na tržištu, danas, nakon 20 godina postojanja i opstanka na tržištu u mogućnosti smo riješiti svaki zahtjev naših korisnika na obostrano zadovoljstvo.
Krenuli smo u prošlom stoljeću, davne 1994. godine pod nazivom TOMISLAV 1994 d.o.o. i sa samo 2 djelatnika. U početku smo se bavili trgovinom i servisom naplatnih uređaja, u ono vrijeme „pametnih“ POS uređaja te razvijali aplikacije za prijenos podataka na računalo. Kako su zahtjevi tržišta bili sve veći. procijenili smo da takvi uređaji neće u cijelosti moći zadovoljiti sve zahtjeve korisnika te smo kako ne bi bili limitirani mogućnostima takvih uređaja, paralelno krenuli i s razvojem vlastitih aplikacija namijenjenih ugostiteljskim i maloprodajnim objektima. U specifičnim zahtjevima ugostiteljskih objekata koje smo opremili vlastitim aplikacijama prepoznali smo novi izazov te smo usmjerili daljnji razvoj aplikacija sve više prema ugostiteljstvu, te se sve manje bavili klasičnim blagajnama i maloprodajom.
Nakon uvođenja PDV-a u Hrvatsku u potpunosti smo se orijentirali na vlastite aplikacije za ugostiteljstvo, pronašli kvalitetnog dobavljača za opremu namijenjenu svim specifičnostima rada u ugostiteljstvu te je krenula naša suradnja s Austrijskom tvrtkom ORDERMAN® čiji smo i danas GOLD PARTNERI za Republiku Hrvatsku, te smo krenuli s razvojem distributivne mreže diljem cijele Hrvatske.
Razvoju vlastitih aplikacija posvećena je posebna pažnja. Tijekom niza godina, potrudili smo se razviti aplikacije što jednostavnije za upotrebu, a da istodobno korisniku pruže što više korisnih informacija i pomoći u radu.Konstantno smo rasli, povećavali broj korisnika i naših djelatnika te sustavno nadograđivali aplikacije, prateći zahtjeve ugostitelja.
U proljeće 2012. godine otvorili smo i vlastitu poslovnicu u Solinu koja pokriva prodaju i servis za ugostitelje diljem Dalmacije, dok smo 2013. godine dodatno povećali broj korisnika akvizicijom konkurentske tvrtke MICROGRAMM d.o.o.
Nakon 20 godina postojanja tvrtke TOMISLAV 1994 d.o.o. i prošlogodišnje akvizicije tvrtke MICROGRAMM d.o.o., obilježavajući obljetnicu našega poslovanja, odlučili smo pod nazivom GASTROBIT objediniti poslovanje obje tvrtke.

GASTRO, prema priručnicima hrvatskoga jezika, primarno upućuje na hranu tj gastronomiju, dok BIT ima nekoliko značenja:

  • sama riječ nastala je kao kratica od „binary digit“ (binarna znamenka)
  • prema priručnicima, ponajprije upućuje na BIT kao osnovnu jedinicu za količinu informacija u digitalnom sustavu
  • BIT (lat. essentia) je na kraju glavna i neodjeljiva odlika, ono što je u nekoj stvari najvažnije te osnovno određenje, ukupnost njegovih glavnih svojstava, njegova bitnost, ono što je istinsko i zbiljsko što se ne mijenja i ostaje nepromjenjivo.

Povezujući te dvije riječi zapravo smo prepoznali ono čime se bavimo punih 20 godina. Naše aplikacije za ugostiteljstvo poznate pod nazivom »SMART RJEŠENJA« pružaju Vam ogromnu količinu informacija vezanih za poslovanje Vašega ugostiteljskog objekta.
Prepoznatljiv image na tržištu stekli smo kroz kvalitetno poslovanje i odnos prema svojim kupcima, te kroz konstantno prezentiranje u javnosti kako putem marketinga tako i pojavljivanjem na raznim sajmovima i priredbama.

Danas

Zahvaljujući našem odnosu prema korisnicima, kao i Vama koji ste prepoznali našu kvalitetu, danas se možemo pohvaliti s preko 7000 instaliranih aplikacija diljem Hrvatske.

Vlastiti helpdesk i mobilna servisna služba, svim našim korisnicima na raspolaganju su tijekom cijelog radnog vremena, a posebnim ugovorom o održavanju moguće je koristiti navedene usluge 24 sata dnevno svih 7 dana u tjednu.